lauantai 31. tammikuuta 2009

Chillausta

Taso täällä on kuulemma helpompi kuin suomessa mistä kertoo jo että yhen nopan eteen vaaditaan 20h työtä. Täällä on kuitenkin mielenkiintoisia kursseja. WebCT:ni ei toimi vieläkään mutta Jyväskylän YO:n palvelut toimivat. Juhlia on ollut ja aika paljon olen vain istunut turhan panttina. Pitäisi aloittaa urheilu mutta en ole vielä saanut aikaiseksi... 

Huomenna menen Ewelinan kanssa joko eläintarhaan tai kasvitieteelliseen puutarhaan =) Riippuu säästä. Huomiseksi on kyllä luvattu hyvää.... Tässä vaiheessa kyll pitää myöntää että välillä on ikävä ollut suomeen, kaikkia kavereita ja muita, sekä omaa äänentoistoa ja telkkaria, vaikka mac on hyvä niin silti.... Täällä sänky on kyllä huono ja vessan oveni ei sulkeudu ja tuuletin pitää meteliä ja muuta pientä kivaa, ja tämä talo on vain vuoden vanha! Omituista menoa mutta nämä on pieniä asioita. Ylipäätään asiat ovat rullanneet.

Luulen että joskus vaihdon jälkeen mun pitää matkustaa Jordaniaan kun kämppikseni (yksi niistä) on sieltä ja sen kaveri ja se kuullostaa tosi kivalta paikalta, mm.  kaupunki rakennettuna vuoren sisään =)

tiistai 27. tammikuuta 2009

Tökkimistä

En ole saanut yhteyttä JY-servereille eli hei hei Nelli ja MOT sekä screen irssi. En saa myöskään UU:n (University of Ulster) porttaalia webct:tä toimimaan eli koita nyt opiskella. Tukipyynnöt on nyt lähetetty. Ehkä voisin lainata jonkin kirjan tai sitten mennä liikkumaan, saa nyt nähdä... Tuntuu myös että on vähän tekemistä ja suurin osa siitä on vielä itsenäistä mutta ehkä vielä iskee todellisuus ja kiire. Nyt mulla on yli kaksi päivää aikaa tehdä jotain kun seuraava luento on perjantaina.. 

Hommat tökkii mut selviää...

maanantai 26. tammikuuta 2009

Opintojen alkua

Nyt olen virallisesti opiskelijana täällä. Mulla on opiskelijakortti ja olen vahvistanut opintoni. Ensimmäinen kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tuntuu olevan paljon vähemmän tehtävää 10op eteen kuin jyväskylässä :) Asiatkin ovat melko tuttuja mediatutkimusajaltani. Asioita vain lähestytään ajankohtaisista tapahtumista. 

Sivuhaara:
Kahvia ei pysty korvaamaan runsaalla teen juonnilla --> Ostaa ensikerralla Tescosta 6£ pressopannun ja kahvia.

Lauantain bileet olivat kivat ja myöhään meni :) Paljon uusia kavereita tuli :) Olisi kyll pitänyt ottaa joku peli suomesta kun olisi kiva pelata jotain porukalla... 

perjantai 23. tammikuuta 2009

Opiskeluhäslinkiä

Tänään oli ensiksi viimeisen kerran perehdytystä, eikä oikein kunnolla saanut kontaktia muihin uusin vaihtareihin, kun kaikki pakeni heti luennolta omiin suuntiinsa. Tänään valitsimme alustavasti kurssit mille mennä ja piti study adviserin kanssa mutta hän ei ollut paikalla, joten lähetin spostia, johon hän vastasi (onneksi) nopeasti, joten menen heti maanantaina oikeille kursseille :) Heti maanantaina mun study advisor opettaa mua, joten saan samalla paperit eteenpäin :) Saan sitten joskus opiskelija kortin ja tunnukset kirjastoon jne. Mutta se vaatii taas kuvan eli tarvii mennä kuva automaatille (4£). 

Opintojen valinnasta:
Olin suomessa katsonut semmesterin vähän väärin ja puolia kursseista mitä mietin niin ei ollut mahdollista saada (paras jäi saamatta)(mun piti muutonkin karsia yksi kurssi pois). Sitten tuli ongelmia että melkein koko-opetus on ma ja ti, ajat mennen päällekkäin. Näiden vaikeuksien jälkeen valitsin ryhmäviestintää vaikka olen suomessa käynyt kurssin siitä mut täällä on varmaan erillaista tai sitten tulen vain vahvemmaksi sillä osa-alueella.

Kurssini ovat:
communication in groups
rethinking communication
political lobbying

Häslingin jälkeen
Puolalainen vaihto-oppilas tuli poikkeamaan, koska sillä oli tylsää kun se ei saa mitään yhteyttä tilapäismajoituskämppiksiinsä ja hän tiesi missä asun, kun hän tulee muuttamaan samaan taloon. Sitten Ottokin tuli käymään ja päätimme kaikki yhdessä lähteä huomenna Belfastiin :) sitten saan britti sim-kortin =)

Bileet:
Ei selvinnyt missä tämän päivän bileet on mutta huomenna on Italialaisten järkkäämät ja sunnuntaina on ylioppilaskunnan =)

torstai 22. tammikuuta 2009

Bileissä oli kivaa juomistakin riitti, mmm hyvää sangriaa ja margaritaa sekä joku missä oli minttua. Tuli tutustuttua moneen ihmiseen, harmivain kun se oli monelle jäähyväisbileet, kun niiden vaihtoloppu. Mutta tänään aamulla tuli perehdytyksessä taas tutustuttua uusiin ihmisiin, paljon on nyt tullut amerikkalaisia. Unirästiäkin on kyll kertynyt, ehkä ensi yön nukkuu hyvin. Tänään kävimme taksilla Otton kanssa Tescossa, matka maksoi alle 10£ yhteensä ja ruokaa, juomaa sekä asioita tuli 60£. Ainoat juomat mitkä täällä on suomeen nähden halpaa on portviini, laatuoluet sekä jotkut kummalliset juomat. Nyt bileitä odotellessa...

Yliopiston ruokala ei ole vielä auki, aukeaa ensiviikolla, joten on tuli syötyä ruokapaikassa ja se oli melko kallis, joten tulen kokkailemaan kotona siksi menikin sielä paljon rahaa... Yhteiskeittiön kattilat ja paistinpannut näyttää kamalalta, joten ostin uudet alle 10£. Nyt on hyvä kokkailla. Luvassa on eri pasta ja riisi ruokia sekä lihaa.

vielä kun saisi britti prepaid liittymän, mutta kyll nämä kaikki tästä hoituu, kun tänään sain kämpän vuokratkin maksettua Visoja käyttäen.... Kaiki ihmiset ovat täällä tosi mukavia, turvamieskin tilasi taksin meille :) Tosin yöllä turvamiehet keskeyttibileet kaksi kertaa kun tuli liikaa ääntä, niin kuin tulikin. Lähdin nukkumaan kun ne tuli toista kertaa, mut kuulin että bileet vain sitten siirrettiin kämpästä toiseen :)

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Saapuminen

Olin etukäteen katsonut aika hyvin kaikkia juttuja mutta Belfastin keskustasta siirtyminen Campukselle oli vähän kyseenalainen, elin uskossa että kyllä siitä bussilla tai taksilla järjestyy... Ja niin tekikin, parin harhailun jälkeen päästiin keskustan bussikeskuksen ja kysymällä saimme oikean bussin tiedot =)

Sääntö 1 vaihdossa:
Kysymällä asiat selviävät.

Yliopistolla saimme vartijalta tiedon missä on asukastoimisto ja suuntasimme (matkasin siis toisen vaihtarin kanssa) sinne. Kävi tuuri että siellä oli porukkaa mutta oikeata henkilöä ei ollut, joten kävimme hakemassa ruokaa ja kävimme yhden portugalilaisen kämpillä. Kun palasimme puolen tunnin kuluttua oli vartijoita asukas toimistossa ja heiltä saimme avaimet =).

Sääntö 2:
Tuurilla ja menemällä ja kyselemällä tutustuu ihmisiin.

Kämpilleni päästyäni tutustuin heti kahteen kämpikseeni, ne on mukavia ja sain kutsun ranskalaistyttöjen bileisiin, joissa on half to half-teema eli yläosa fiksua ja ala osa jotain muuta... Mutta pian sinne

By the way
Kämppä on tosi kiva ja keittiössä on tavaraa, joita saa käyttää, kunhan tiskaa. Kuvia tulee myöhemmin.